Teretna-vozila.com - kamion, kamioni, kamionski prijevoz i sve o njima

LMI Cargo, Djelatnost međunarodnog prijevoza tereta, skladištenja, prekrcaja i ostalih uslužnih djelatnosti

DONOSIMO: Obvezna ZIMSKA OPREMA i cijene VINJETA PDF Ispis
Zakoni i propisi
Petak, 07 Prosinac 2012 19:46

Uz već pomalo klasičnu zimsku opremu koju svake godine iznova izvlačimo iz garaža i podruma (ili možda redovito vozimo u prtljažnicima i tokom ljetnih dana), u nastavku Vam donosimo i popis vinjeta potrebnih u nama zanimljivijim susjednim zemljama te cijene istih. - prenosi sa službene stranice Hrvatskog autokluba portal Teretna-vozila.com - profesionalni vozači, kamion, kamioni, kamionski prijevoz i sve o njima!


VINJETE

SLOVENIJA

Cijene vinjeta za autoceste u Sloveniji su slijedeće: tjedna vinjeta je 15 eura, mjesečna 30 eura, a godišnja 95 eura. Za motocikliste je godišnja vinjeta 47,50 eura, a tjedna 7,50 eura. Sve su nove vinjete plave boje. Vinjete možete kupiti u Sloveniji na više prodajnih mjesta: na benzinskim postajama, poštama, kioscima..

Možda vam je najjednostavnije opskrbiti se vinjetom prije polaska na put, a u Hrvatskoj je možete kupit na svim benziskim postajama Petrol.

Godišnja vinjeta – vrijedi od 1.12. prošle godine do 31.1. iduće godine (14 mjeseci)

Polugodišnja vinjeta – vrijedi 6 mjeseci od dana kupnje

Mjesečna vinjeta – vrijedi od trenutka kupnje do isteka tog dana kupnje u idućem mjesecu

Tjedna vinjeta – vrijedi 7 dana uključujući i dan kupnje vinjete

Vozače koji će imati krivotvorene vinjete, inspektori će kažnjavati za vožnju bez vinjete u visini od 300 do 800 eura, a isto tako morat će kupiti i novu vinjetu (95 eura). Ujedno, svakog vozača, koji upotrebljava lažnu vinjetu, inspektori moraju predati i policiji. Po slovenskom zakonu upotreba krivotvorene vinjete može se kazniti i zatvorom do 3 godina.

AUSTRIJA

Za automobil jednogodišnja vinjeta u Austriji po košta 76,20 eura, dvomjesečna 22,90 eura, a vinjeta za 10 dana košta 7,90 eura. Motocikli će godišnju vinjetu u Austriji platiti 30,40 eura, za dva mjeseca 11,50 eura, a vinjetu za 10 dana platit će 4,50 eura. Vozači koji voze po austrijskim autocestama bez vinjete ili bez ispravno istaknute vinjete riskiraju kaznu u iznosu od 120 eura. Ukoliko ova kazna nije plaćena na licu mjesta ukupna kazna kod suca može biti i viša od 300 eura.

Vinjete se mogu kupiti na svim graničnim prijelazima i na benzinskim crpkama prije ulaza u Austriju, kod auto-klubova ÖAMTC i ARBÖ, na kioscima i benzinskim postajama.

ŠVICARSKA

Za korištenje švicarskih autocesta i nacionalnih cesta automobili i motociklisti plaćaju godišnju vinjetu od 27,50 eura. Tko u Švicarskoj vozi bez propisane vinjete ili bez vinjete propisano istaknute na vozilu bit će kažnjen kaznom od 65 eura na licu mjesta plus vrijednost vinjete od 27,50 eura.

ČEŠKA

Za vozila do 3,5 t, vinjeta u trajanju od 10 dana iznosi 250 CZK, mjesečna 350 CZK, dok je godišnja vinjeta 1200 CZK.

Vinjetu za Češku možete kupiti na benzinskim postajama, u poslovnicama pošte, poslovnicama češkog auto-kluba.

SLOVAČKA

Vinjeta za vozila do 3,5 t u trajanju od tjedan dana iznosi 4,90 eura, mjesečna 9,90 eura, a godišnja 36,50 eura.

Vinjetu za Slovačku možete kupiti na benzinskim postajama, u poslovnicama pošte, poslovnicama slovačkog auto-kluba.

Gdje treba imati vinjetu?

Obvezna je za sve autoceste i pojedine brze ceste (uključujući gradske zaobilaznice). Lijepi se na unutarnjoj strani vjetrobranskog stakla, na lijevom rubu ili iza unutarnjeg retrovizora (automobili) tj. na teško odstranjivom, dobro vidljivom sastavnom dijelu motora.

Prije polaska na put svakako provjerite valjanost vaše putovnice kako vas ne bi čakalo neugodno iznenađenje.

 

OBVEZNA ZIMSKA OPREMA U HRVATSKOJ I U EUROPI

Zimska oprema u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna kad je kolnik pokriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Zimsku opremu vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t čine 4 zimska (ili M+S) pneumatika ili 4 ljetne gume s minimalnom dubinom profila 4 mm i lanci za snijeg (u prtljažniku pripremljeni za pogonske kotače). Zimska oprema vozila iznad 3,5 t zahtijeva zimske pneumatike na pogonskim kotačima ili uporabu lanaca za snijeg na pogonskim kotačima. Kazna za nepoštivanje zakona je 300 kuna (i isključenje iz prometa). Zabrana prometa na određenoj dionici, nastupa proglašavanjem zimskih uvjeta (sukladno članku 193. Zakona o sigurnosti prometa na cestama- NN 87/08) a odnosi se na vozila na motorni pogon koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretna vozila s priključnim vozilom. Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom (na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno) bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom ili da vozilom nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu. U suprotnom: vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna. Zakon o sigurnosti prometa na cestama Članak 193. (1) Zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. (2) Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. (3) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, ministar nadležan za poslove prometa može u određeno vrijeme i na određenoj cesti ili dijelu ceste propisati obvezno posjedovanje zimske opreme, za pojedine vrste i kategorije vozila, bez obzira postoje li na tim cestama zimski uvjeti. (4) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da se u prometu na cestama koristi vozilo koje nema propisanu zimsku opremu ili teretni automobil s priključnim vozilom. (5) Za prekršaj iz ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. (6) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznitI će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom suprotno odredbama ovoga članka.

Zimska oprema u Europi


Austrija

Za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t zimska oprema obvezna je od 1. 11. do 15. 4. u trenutku zimskih uvjeta za vožnju. Tada je obvezna uporaba zimskih pneumatika s min. dubinom profila 4 mm ili ljetnih pneumatika s minimalnom dubinom profila 4 mm i s lancima za snijeg na pogonskim kotačima. Za vozila opremljena sa zimskim pneumaticima lanci za snijeg obvezni su kod veće količine snijega i kad to traži prometni znak. Vozila, čija najveća dopuštena masa prelazi 3,5 t moraju biti od 15.11. do 15.4. (bez obzira na vremenske uvjete) opremljena sa zimskim pneumaticima na pogonskoj osovini i imati u priboru primjereno velike lance za snijeg za pogonsku osovinu. Lanci su dopušteni na dionicama s ugaženim snijegom ili zaleđenim kolnikom, a nisu dopušteni na cesti s raskvašenim ili djelomičnim snijegom. Kazna za nepoštivanje propisa je 35 eura a u slučaju ugroze prometa i do 5000 eura.


Bosna i Hercegovina

U razdoblju od 15. studenoga tekuće do 15. travnja iduće godine, bez obzira na vremenske uvjete, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u uvjetima kad je snijeg na kolniku ili kad je ugažen ili zaleđen ili kad pada kiša koja se ledi na tlu. Temeljem članka 4. Pravilnika o prometu u zimskim uvjetima (od 2.2.2007). Za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tone i nemaju više od 8 sjedala, zimska oprema su:- zimski pneumatici na sva četiri kotača. Zimska guma (pneumatik) na svom boku ima oznake: MS, M+S ili M&S i znak snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm, ili, - gume s ljetnim profilom čija je dubina gazećeg sloja minimalno 4 mm i u priboru odgovarajući lanci (za montažu na pogonske kotače u vrijeme zimskih uvjeta). Za vozila najveće dopuštene mase iznad 3.5 tone i autobuse zimske gume moraju biti na pogonskim kotačima, ili gume s ljetnim profilom s dubinom profila najmanje 4 mm i u priboru lanci (koji se postavljaju na pogonske kotače u slučaju zimskih uvjetima) U zimskoj opremi vozila iznad 3,5 tone su i lopata te vreća pijeska od 25 do 50 kg.


Crna Gora


Nema posebnosti glede obveze. No, savjetujemo da tijekom zimskog razdoblja imate primjerenu zimsku opremu.

Češka

Od 1. studenoga do 31. ožujka obvezna je zimska oprema na cestama gdje će to biti označeno odgovarajućim znakom. Kazna za neuporabu je 2000 CZK. Zimska oprema je obvezna, bez obzira na vremenske prilike, na autocesti D1, Prag-Brno, na dionici Mirošovice-Kyvalka (21 do 186 km) kao i na brojnim regionalnim i lokalnim cestama (označenim znakom za zimske uvjete). Zimska oprema za vozila do 3,5 tone (najveće dopuštene mase) su 4 zimske (M+S) gume ili 4 ljetne s „profilom“ od najmanje 4 mm dubine. Za vozila s više od 3,5 tone propisane su isto takve gume, no, pogonski kotači moraju biti s gumama, kao i u slučaju ljetnih guma, s najmanje 6 mm dubokim profilom (uz lance za snijeg na pogonskim kotačima s ljetnim gumama). Lanci za snijeg smiju se uporabiti samo na kolnicima potpuno prekrivenim snijegom.
Francuska Vozila moraju biti opremljena zimskom opremom kad su oglašeni zimski uvjeti (snijeg na kolniku) ili kad je s prometnim znakom označena obvezna uporaba (npr. lanci).


Italija

Od studenoga 2011., svaka talijanska regija sama odlučuje kada i kakvu zimsku opremu, na svom području, može zahtijevati od vozača. Ceste, gdje je obvezna uporaba zimske opreme, moraju biti označene posebnim prometnim znakom. Tako se većina regija na području sjeverne i središnje Italije odlučila za datumski označenu uporabu zimske opreme, koja uključuje ili 4 zimska pneumatika ili pak 4 ljetne gume i u opremi dodatno lance za snijeg.
Tako je u pokrajini Furlanija-Julijska krajina, na autocestama Trst-Venecija i Palmanova-Udine-Tržić obvezna uporaba zimske opreme od 15.11. do 15.4., bez obzira na uvjete vožnje. Slično i na većini ostalih regionalnih cesta u toj regiji. A na nekim regionalnim cestama je zakon unekoliko blaži i traži zimsku opremu između 15.11. in 31.3.
Na području Veneta, na autocesti Venecija-Brescia zimska oprema obvezna je u terminu od 1.11. do 31.3. a na ostalim autocestama i regionalnim cestama u toj regiji od 15.11. do 15.4.

Slično je i u ostalim talijanskim regijama, npr. u Emilia Romagni(Bologna) gdje je zimska oprema obvezna od 1.11. do 15.4., u Toskani je na glavnioj autocesti A1, koja ide od Milana u smjeru Rima, zimska oprema obvezna od 1.11. - 15.4., na svim ostalim autocestama i regionalnim cestama pak od 15.11. do 15.4.
U regiji Trentino (Bolzano i Trento) zimska oprema nije datumski ograničena već je na svim glavnim cestama obvezna u vrijeme snijega na kolniku i poledice. Ipak, na lokalnim cestama unutar Bolzana zimska je oprema obvezna od 15.11. do 31.3.
Zimska oprema i nadalje je obvezna od 15. 10. do 15.4. na cestama na području Valle d'Aosta, odnosno na autocestama koje vode ka tunelima Mont Blanc i St. Bernard.
Gume sa šiljcima (Spiked tyres) dopuštene su na cestama u alpskim visinama, od 15 studenog do 15 ožujka, na vozilima koja ne prelaze 3,5 tone. Tako opremljena vozila ne smiju prelaziti brzinu 120 km / h na autocestama i 90 km / h na ostalim cestama. Automobili moraju biti opremljeni zavjesicama iza stražnjih kotača (one su obvezne za vozila registrirana u Italiji a savjetuju se za vozila registrirana u inozemstvu). Svi kotači (i oni na prikolici) moraju biti opremljeni gumama sa šiljcima.

S novim propisima, glede uporabe zimske opreme, talijanska policija želi smanjiti broj prometnih nesreća i zastoja na cesti u zimskom razdoblju, Ujedno, željeli su prilagoditi zakon s onima iz susjedih država (Slovenija).
Kazne za neuporabu zimske opreme je 80 eura odnosno 39 eura na cestama unutar naselja, a policija može i zabraniti daljnju vožnju.

Mađarska

U Mađarskoj zimska oprema nije zakonski propisana, no, za jaka snijega ili veće količine snijega obvezna je uporaba lanaca za snijeg na pogonskim kotačima. U takvim slučajevima uporaba lanaca za snijeg zahtijeva se pri prelasku granice.


Makedonija


U Makedoniji je zimska oprema obvezna između 15. studenoga i 15. ožujka. Zimska oprema motornih vozila do 3,5 t (osim vozila s pogonom na sva četiri kotača) podrazumijeva: 4 zimska pneumatika s najmanje 4 mm profila, ili - 4 ljetna pneumatika s najmanje 4 mm profila + lanci za snijeg snježne na pogonskim kotačima. Zimska oprema vozila s pogonom na sva četiri kotača: - 4 zimska pneumatika s najmanje 6 mm profila, ili 4 ljetna pneumatika s najmanje 6 mm profila + lanci za snijeg snježne na pogonskim kotačima. Zimska oprema vozila iznad 3,5 t: su zimski pneumatici s najmanje 6 mm profila na svim kotačima, ili ljetni pneumatici s najmanje 6 mm profila + lanci za snijeg na pogonskim kotačima. Obvezna je i mala lopata za snijeg.

Njemačka

Zakon iz 2006. kaže da sva vozila u vrijeme zimskih uvjeta (snijega na kolniku, ugaženog ili raskvašenog, poledice) moraju biti opremljena primjerenim pneumaticima - sva četiri s oznakom M+S ili simbolom snježne pahuljice. Zakon posebno ne traži minimalnu dubinu profila pneumatika, a po njemu ljetne gume s lancima nisu primjerene. Za teretna vozila iznad 3,5t propisana je uporaba zimskih guma na pogonskoj osovini. Kazna za neuporabu zimske opreme je 40 eura, a u slučaju ugrožavanja prometa minimalna je kazna 80 eura. Propisi vrijede jednako za građane Njemačke i građane ostalih zemalja.


Poljska
Vozila moraju biti opremljena zimskom opremom u vrijeme zimskih uvjeta vožnje, odnosno kad je prometnim znakom označena obvezna uporaba, npr. Znak sa snježnim lancima.


Slovačka
U vrijeme zimskih uvjeta vožnje obvezni su zimski pneumatici (M+S) s minimalnom dubinom profila 3 mm, na svim kotačima. Dopuštena je uporaba ljetnih guma no, s lancima za snijeg u prtljažniku. Za autobuse i teretna vozila zimske gume (s minimalno 3mm dubokim utorima) su obvezne između 15. studenoga (tekuće) i 31. ožujka (iduće godine). Neovisno o zimskim uvjetima!


Slovenija

U Sloveniji je uporaba zimske opreme datumski označena - između 15. studenog i 15. ožujka vozila moraju biti opremljena zimskom opremom. Nju čine 4 zimska pneumatika (označena slovima M+S, snježnom pahuljicom ili oznakom winter) i s minimalnom dubinom profila od 3 mm ili 4 ljetna pneumatika s minimalnom dubinom profila od 3 mm i s pripremljenim lancima za snijeg, u prtljažniku (priboru). Vozila s pogonom na sva četiri kotača moraju imati kod uporabe ljetnih pneumatika lance za snijeg na kotačima na stalno uključenoj pogonskoj osovini. Vozila, čija najveća dopuštena masa prelazi 3,5 t, moraju imati zimske pneumatike na pogonskim kotačima ili ako imaju na svim kotačima ljetne pneumatike moraju imati odgovarajuće lance za snijeg (za pogonske kotača) i lopatu u priboru. Na priobalnom području (područje Kozina-Kastelec-Podgorje) dopuštena je uporaba (i) samo ljetnih pneumatika s minimalnom dubinom profila od 1,6 mm. Propisana kazna za neodgovarajuću zimsku opremu osobnih vozila je 120 eura, a ako je zbog neadekvatne opreme promet ugrožen, po zakonu se vozač kažnjava sa 400 eura. Zakon o sigurnosti cestovnog prometa (59. članak) propisuje da u prometu na cestama po Sloveniji smiju voziti strana vozila, koja imaju svu opremu, propisanu u matičnoj zemlji, a po važećoj Međunarodnoj konvenciji o cestovnom prometu.
Zimsku opremu(propisanu za motorna i priključna vozila registrirana u Republici Sloveniji) strana vozila moraju imati za vrijeme zimskih uvjeta.

Srbija

Vozila (domaća i inozemna) moraju biti opremljena zimskom opremom u vremenu između 1. studenoga (tekuće godine) i 1. travnja (iduće godine) a izvan tog razdoblja za zimskih uvjeta na cestama, odnosno kad je prometnim znakom označena obvezna uporaba zimske opreme (npr. lanaca za snijeg).Po odluci Ministarstva infrastrukture, odlaže se (do 1. svibnja 2011.) primjena člana 121. Pravilnika o podjeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uvjetima za vozila u prometu na cestama u dijelu obvezne primjene zimskih pneumatika na sva četiri kotača. Znači, zimsku opremu motornih i priključnih vozila (do 1. 5. 2011.) čine zimski pneumatici (s oznakama: M+S, Snow, Winter) na pogonskim kotačima, odnosno radijalne gume na svim kotačima, ili pneumatici s ljetnim profilom i s lancima za pogonske kotače u priboru. U zimskoj opremi autobusa i teretnih vozila još je i lopata. Na pneumaticima dubina utora gazećeg sloja, po obujmu i širini, mora iznositi najmanje 4mm.


Švicarska
Uporaba zimske opreme nije vremenski određena, obvezna je jedino u vrijeme zimskih uvjeta (snijeg na kolniku ili poledica) ili kad je prometnim znakom označeno. Ako je istaknut znak sa lancima za snijeg onda to vrijedi za sva vozila osim onih s pogonom na sva četiri kotača. U slučaju prometne nesreće u zimskim uvjetima lako se krivnja pridoda vozilima bez odgovarajuće zimske opreme. Prije odlaska u Švicarsku, u zimskom razdoblju, informirajte se o vremenskim uvjetima na području cestovnih prijelaza u visokom gorju jer je tamo zimska oprema (npr. lanci za snijeg) obvezna.


Ostale države

U ostalim državama nema većih posebnosti glede uporabe zimske opreme. Na cestama, primjerice, sjevernih evropskih država zimska oprema je određena datumom: u Finskoj, Latviji, Estoniji i Švedskoj - između 1. prosinca i 31. ožujka.

 
Međunarodni prijevoz tereta na relacijama Italija - Slovenija - Austrija - Hrvatska
Forum o kamionima

Sport i događaji

left direction
FOTO - POSJETILI SMO: 3. Hrvatski Truck Show, Grobnik, HR
Evo povodom dosta upita putem Facebook-a o Hrvatskom Truck Show-u, ovim putem donosimo vam novost ...
PRIJAVITE SE: Scania Driver Competition - YOUNG EUROPEAN TRUCK DRIVER 2014
"Možete li više od samog upravljanja kamionom?" - kažu iz Scanie, e onda se prijavite i Vi na n...
ESTONCI pobjednici Driver's Fuel Challenge 2014 natjecanja - by VOLVO TRUCKS
Kako navodi službeni portal Volvo Trucks-a Hrvatska, natjecanje koje je na globalnoj razini pokre...
GROBNIK: Mercedes-Benz Driving Days u toku ???
Da, upitnici pri kraju naslova su s razlogom pošto o čemu je riječ - ne znamo! Naime, jučer s...
POZIVNICA: Dan otvorenih vrata VOLVO i RENAULT TRUCKS
Dobili smo pozvinicu za DAN OTVORENIH VRATA 2014 koji će se održati u Volvo/Renault Trucks Servi...
POZIVNICA: Open Air Festival Lokve - TRUCK SHOW 2014
Iako pomalo iznenadno današnjim prolazom kroz Ravnu Goru, ugledao sam plakat za ovaj događaj i e...
Batalić odnio pobjedu na The Driver's fuel challenge 2014. natjecanju iz VOLVO TRUCKS-a
Najprije čestitke pobjedniku koji je upravo na ovom natjecanju dominirao i 2012. godine. Bio je t...
SLATINA: Održana radionica o radu s tahografom
Kako doznaje Hrvatska obrtnička komora, na inicijativu Ceha prijevozničkog obrta u prostorijama ...
Najavljujemo: DAF ROAD SHOW 2014 ...Varaždinske Toplice
Prema najavi i pozivu od strane tvrtke TTI d.o.o. iz Varaždinskih Toplica, ovlaštenog distribute...
NAJAVA: KAMION&BUS Roll Show 2014, Pojatno (ZG), 09-10.05.2014.
Iako detalja na internetu još uvijek nema, ono bitno postoji. Naime, nakon dužeg održavanja ovo...
right direction

Svakodnevne novosti

left direction
Trebate prijevoz? Prijevoz kamionom / kamionski prijevoz na relacijama IT>SLO>A>HR ...LMI Cargo, Rijeka
Djelatnost međunarodnog prijevoza tereta, skladištenja, prekrcaja i ostalih uslužnih djelatnost...
INSPEKTORI cestovnog prometa obavili akciju inspekcijskog nadzora prijevoza putnika i tereta, 02.09.2014.
Kako navodi MUP, inspektori cestovnoga prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za...
Ceh prijevoznika na sastanku s ministrom Dončićem
Kako navodi Hrvatska obrtnička komora, na inicijativu iste, 8. srpnja predstavnici vodstva Ceha p...
Još jedna SCANIA u rukama Svempe ...premijera ovog vikenda!
Ne, nažalost još fotografije nisu objavljene, ali "teaser" - je! Točnije, ova izvedba stiže n...
SAUBER F1 TEAM putuje s 4 nova Renault Trucks T modela kamiona
Ključeve nova četiri T modela iz Renault Trucksa, preuzela je ekipa Sauber F1 Team-a i to po če...
GYMKHANA ala Mike Ryan ft. Freightliner CASCADIA...ovako se to radi diljem Long Beacha
Kako već poznato driftanje bi postalo predosadno, u ovoj se rundi pobrinuo Mike Ryan i njegova ve...
ISPITNI ROK za upravitelja prijevoza 17. svibnja
Kako navodi službeni portal Hrvatske obrtničke komore, idući ispitni rok za sve zainteresirane ...
Održana akcija INSPEKCIJSKOG NADZORA cestovnog prijevoza tereta... Goričan i Mursko Središće
Kako donosi Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Inspektori cestovnog prometa u surad...
Finski SISU želi preuzeti FAP u cijelosti
Kako navode mediji, ali i priopćenje od strane Vlade Srbije, finska tvrtka "Sisu Auto" zainteresi...
Mercedes-Benz ACTROS SLT 4160 na SERVISU ...ovako to izgleda s one strane
Tvrtka Automobili Škojo d.o.o. donosi nam ovog puta malu ekskluzivu i to putem njihove reportaže...
right direction

Posjetite nas i na:

Teretna i dostavna vozila

SCANIA Red Passion ...još jedna crvena serija, a nije riječ o Ferrariju
Dokaz da nije crvena boja rezervirana samo za Ferrari doka...
VOLVO FH i FH16 u novoj VOLVO OCEAN RACE ediciji
Punim jedrima naprijed ponovno će zaploviti jedrilice i u...
Predstavljen NOVI RENAULT MASTER u Birminghamu
Upravo s ovogodišnjeg Commercial Vehicle Show-a u Birming...
Posebna EDICIJA: SCANIA Blue Stream ...by Svempa
Prohujala s vihorom! - Scania Blue Stream! I evo nam još...
NOVI IVECO DAILY ...treća generacija stiže prije ljeta
Nakon raznih "zamaskiranih" fotografija, uslijedile su one...

Prijevoz

Najavaljujemo: EUROTRANS Forum 2014 - Konkurentnost hrvatskih prijevoznika
Iako ćemo još detaljnije o terminima i programu rada pis...
TimoCom sada je i mobilno dostupan ...premijera na IAA Hannover
„Pokretanje budućnosti“ – tako glasi moto ovogodiš...
COD 95:  Poziv vozačima na periodičku izobrazbu, Krapina
Kako najavljuje Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička kom...
ISPITNI ROK za prijevnoznike 13.rujna
Kako najavljuje Hrvatska obrtnička komora, sljedeći, 150...

Svakodnevno

Ceh prijevoznika na sastanku s ministrom Dončićem
Kako navodi Hrvatska obrtnička komora, na inicijativu ist...
Još jedna SCANIA u rukama Svempe ...premijera ovog vikenda!
Ne, nažalost još fotografije nisu objavljene, ali "tease...
SAUBER F1 TEAM putuje s 4 nova Renault Trucks T modela kamiona
Ključeve nova četiri T modela iz Renault Trucksa, preuze...

Događaji

FOTO - POSJETILI SMO: 3. Hrvatski Truck Show, Grobnik, HR
Evo povodom dosta upita putem Facebook-a o Hrvatskom Truck...
PRIJAVITE SE: Scania Driver Competition - YOUNG EUROPEAN TRUCK DRIVER 2014
"Možete li više od samog upravljanja kamionom?" - kažu ...
ESTONCI pobjednici Driver's Fuel Challenge 2014 natjecanja - by VOLVO TRUCKS
Kako navodi službeni portal Volvo Trucks-a Hrvatska, natj...
GROBNIK: Mercedes-Benz Driving Days u toku ???
Da, upitnici pri kraju naslova su s razlogom pošto o čem...
POZIVNICA: Dan otvorenih vrata VOLVO i RENAULT TRUCKS
Dobili smo pozvinicu za DAN OTVORENIH VRATA 2014 koji će ...

Vaše novosti

BILI SMO: KAMION&BUS Roll Show 2014, Pojatno (ZG)
Kao i svaki put do sada, ekipa foruma Teretna-vozila.com o...
BILI SMO: Dan otvorenih vrata MERCEDES-BENZ ...u organizaciji Emil Frey Auto Centra u Zagrebu
Prošlog utorka, u organizaciji prodajno-servisnog novog E...
POSJETILI SMO: DAF ROAD SHOW 2014 ...Varaždinske Toplice
O čemu da govorimo? Sve smo već najavili, prema pozivu o...
POSJETILI SMO: Pit Stop Show Cars No3 2014, RIJEKA
Nakon dva uspješna natjecanja prethodnih godina, uslijedi...
VI STE OVDJE: Home Zakoni i propisi Europa DONOSIMO: Obvezna ZIMSKA OPREMA i cijene VINJETA
rent a kombi rent-a-kombi rent a kombi rijeka najam kombija rijeka najam kombija zadar najam kombija pula najam kombija porec najam kombija pazin najam kombija opatija rent a kombi opatija rent a kombi zadar rent a kombi pula rent a kombi porec kombi najam rijeka kombi najam pula kombi najam zadar kombi najam pazin kombi najam rijeka rent a car rent a car rijeka rent a car pula rent a car zadar rent a car porec rent a car pazin iznajmljivanje kombi vozila iznajmljivanje kombi vozila pula iznajmljivanje kombi vozila rijeka iznajmljivanje kombi vozila zadar iznajmljivanje kombi vozila porec iznajmljivanje kombi vozila pazin kombi vozila kombi prijevoz kombi prijevoz pula kombi prijevoz rijeka kombi prijevoz porec kombi prijevoz zadar iznajmljivanje kombija iznajmljivanje kombija pula iznajmljivanje kombija rijeka iznajmljivanje kombija zadar iznajmljivanje kombija porec